ATSO Tarafından Akçakoca Fındık Verimliliği Artırma Çalıştayı Düzenlendi.

28.02.2019

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’ nın organizasyonu ile Kaymakamlık toplantı salonunda ”Akçakoca Fındık Verimliliği Artırma Çalıştayı” düzenlendi.
Toplantıya Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, ATSO Başkan Yardımcısı(Üretici) Mehmet Yücel Çelik, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevcan Öztemiz, Prof Dr. İsmet Yıldırım, Doç. Dr. Hülya Ünver, Dr. Öğretim Üyesi Emine Aydın, Dr. İstemi Çömlekçi, ATSO Genel Sekreteri Kemal Başar, Tarım İlçe Müdürü Cemil Uzun ve görevli mühendisleri Cemil Karduz, Murat Oktay, Akçakoca İlçe Tarım Md. Mühendis Cenk Doğan, Akçakoca Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutioğlu ve Ziraat Yüksek mühendisleri Neriman Cingirt, Seda Korkmaz ile fındık üreticileri Fatih Denizgez, Hayri Bahadır, Evren İnceoğlu katıldı.
Üniversite hocaları ile yereldeki aktörlerin katıldığı Fındık Çalıştayı’nda il genelinde fındık verimini artırabilmek için çalışmaların nasıl olması, üreticilerin çalışmalara aktif olarak katılması için ne gibi tedbirlerin alınması gibi konular uzun uzun konuşuldu.
Öncelikli problemlerin tespiti ve problemlerin çözümünde görev paylaşımının önemi üzerine durulan toplantı, iyi bir çeşit, tek ya da iki gövdeli dikim, toprak analizlerinin yapılması, budama ve sulama, külleme ve Amerikan kelebeği ile depo oluşturulması gibi ana problemler üzerinde durularak çözüme ilişkin sonuçlar çıkartıldı.
Sonraki aşamalarda yapılacak çalışmalarda ise özellikle üretimi fazla olan üreticilerin de çalışmalara davet edilmesi kararlaştırılırken, üretim sezonunun başlaması ile saha çalışmalarının başlatılmasına da karar verildi.